Værk Din Verden Prisen 2019 gik til “HjerteMix” skabt af kunstnerne Karoline H. Larsen og Helle Hove i samarbejde med ÅF Lightning, billedkunstner Benny Henningsen og lokale beboere.

“HjerteMix” er en interaktiv lys-udsmykning i en tunnel i boligområdet Gersagerparken i Greve.

Kunstværket vinder en fest og en statuette.
Kunstnerne får 5000 kr. til at fejre værket for.

Juryens begrundelse: 

Kunstværket i tunnelen i Gersagerparken vinder #VærkDinVerden Prisen fordi det, ifølge juryen, berører noget essentielt menneskeligt og følelsesfuldt. En tunnel er som sted forbundet med bevægelsen gennem noget mørkt og ubehageligt. Det er forbundet med angst og usikkerhed og det at være alene. Værket i tunellen guider gennem mørket. Det forfører os på en nærmest meditativ måde ved at aktivere vores sanser med både lys, lyde, farver og bevægelse. Men også ved at give beboerne i boligområdet noget at være fælles om, som samlingssted og samtaleemne. Det er et grundlæggende socialt værk, der billedligt kommer til at stå som symbol på det at være menneske og de følelser, der følger med én gennem livet. Det er et stærkt og meget rørende kunstværk og det er virkelig godt tænkt af de to kunstnere Karoline H. Larsen og Helle Hove. 

Juryen bestod af:

Christian Elovara Dinesen:
Christian er kunstner og sad i juryen fordi, han kan lave kunst, der gør steder vildere, flottere og sjovere.

Carolina Delfs
Carolina er kunstpilot hos Unges Laboratorier for Kunst på Statens Museum for Kunst og sidder i juryen fordi, hun tør skubbe til kunst på de mest finurlige måder og tidspunkter.

Marianne Grymer
Marianne er formidlingschef på ARoS Public og sidder i juryen fordi hun kan se ind i kunstens fremtid og ved, hvad du spiser til morgenmad.

John Kørner
John Kørner er billedkunstner og sidder i juryen fordi han kan se ind i mennesker og vende  problemer vrangen.

#VærkDinVerden – når du møder kunsten i din hverdag.

Vores
samarbejds
partnere

Projektet realiseres af Råderum med støtte
fra Bikubenfonden og Statens Kunstfond