Kunstbænken forvandles til neon-version af sig selv

Hele november måned 2018 vil Kunstbænken i Ringe blive hyldet som byens fælles samlingspunkt. I øjeblikket arbejder kunstneren Christian Elovara Dinesen sammen med unge fra skolerne på at forvandle kunstbænken til en midlertidig neon-version af sig selv under titlen ”LED”. Med legende LED-interventioner vil Kunstbænken danne rammen om en serie kampagnefilm om kunstbænken og fungere som scene for en ungdoms-techno-fest for hele byen fredag d. 2. november.

#VærkDinVerden lader kunstnere hacke andre kunstneres værker i det offentlige rum for at sætte deres hverdagsbrug i spotlyset. I Ringe har kunstneren Christian Elovara Dinesen kastet sin energi og kærlighed over Kunstbænken Termini – den 55 meter lange, hvide betonskulptur ved søen, der er kendt på godt og ondt i hele byen. Hans udgangspunkt har været bænkens funktion som mødested for særligt byens unge:

“Personligt syntes jeg, at Kunstbænken Termini af Poul Ingemann er et fantastisk værk. Jeg syntes, at det er et meget konsekvent og modigt værk, som for mig på en eller anden måde kommer til at stå, som et stærkt, eller man kan sige meget beslutsomt udsagn om, at man i Ringe har taget diskussionen og ladet kunsten sejre, til trods for udfordringen. Mit værk ”LED” kommer til at tage udgangspunkt i, hvordan de unge i byen har brugt Kunstbænken til at holde fester ved. Det er romantisk, at unge har minder om deres første kys til en efterfest ved bænken eller da de kastede op, fordi de havde drukket for meget. For mig er det virkeligheden og berører noget meget smukt og sårbart.”

Christian har valgt at bruge LED neon lys som gennemgående greb i sit værk om Kunstbænken.

I løbet af sommeren og efteråret vil der udfolde sig små finurlige neon-scenarier ved Bænken, som bliver filmet og klippet sammen til en serie korte film, der indgår i #VærkDinVerdens landsdækkende del til november, hvor de bliver vist på sociale medier sammen med film fra 5 andre offentlige kunstværker i Danmark, der ligesom kunstbænken er blevet hacket af en kunstner.

Både Nordagerskolen, Midtfyns Gymnasium og Faaborg-Midtfyns Produktionsskole deltager i de små neon-scenarier, der også leder op til den helt store neon-fest fredag d. 2. november. Her vil Kunstbænkens midlertidige LED-påklædning blive lanceret og fejret med en ret anderledes technofest og en synkron-kunst-happening for alle fremmødte.

Kunstneren bag Kunstbænken Termini, Poul Ingemann, er orienteret om tiltaget og er glad for, at Kunstbænken kan danne ramme om et fælles arrangement for byen:

“Den er tænkt som en installatorisk genstand, der har nogle umiddelbart genkendelige elementer fra den klassiske by. Der er den langstrakte plads, der er arkaderne og der er mulighederne for folkeliv med unge der fester, voksne der promenerer og nygifte der får taget bryllupsbilleder. Så selvom jeg også kan lide den som mennesketom kunstgenstand, så er det nu herligt at se den blive brugt og udfordret. Det har jo sådan set helt ærligt været hensigten”, fortæller Poul Ingemann.

Og kunstbænken er også blevet brugt af byens unge. Freja Høegh, der går i 1. G på Midtfyns Gymnasium fortæller, at Kunstbænken er god at holde fest ved: ”Der er plads til mange, det er hyggeligt at kigge ud på vandet og så er der også lys fra lamperne. Bænken er virkelig et godt samlingssted. Det er jo ikke en bænk man skal sidde alene eller bare to mennesker på – det kan man jo gøre på en almindelig bænk. Man skal være mange på den! Engang til en fest var vi 80!”

Nyheder

OPEN CALL : KUNST, DELTAGELSE & BYRUM

Er du interesseret i byens rum og hvordan det kan formes nedefra med kunst, arkitektur og kultur? Kom med på gratis heldags-bustur til 3 byer under #VærkDinVerden 2021.  Få inspirerende indspark fra unge, kunstnere, arkitekter og kommuner, der arbejder i feltet mellem byrum, kunst og deltagelse. Netværk med branchen, deltag i diskussion med fagfæller. Nyd dejlig mad og drikke på hele turen.   Oplægsholdere: Jeannette Frisk, arkitekt og grundlægger af Arki Lab Aysha Amin, initiativtager til kunst/kultur/arkitektur platformen Andromeda 8220. Christina Juhlin, PH.D fra CBS. Amalie Frederiksen, kurator på #VærkDinVerden og stifter af Another Public.  Oplev og deltag i kunstværker af Molly Haslund, Pelle Brage og Karoline H Larsen. Hvornår: Torsdag d. 27. maj kl. 7.45 til 21.30 Afgang fra København. Turen går til Fredericia, Vejle og Ærøskøbing. Ansøg  om plads på bussen og vær med til at sætte dagsordenen for den næste bølge af kreative byrums-skabere.  Skriv en mail til info@anotherpublic.com og fortæl, hvorfor du gerne vil deltage.  Hvad skal der ske? Vi diskuterer, hvordan vi med kunst, arkitektur og kultur kan bevæge os mod en bedre by. Vi møder kunstnere, arkitekter, kommuner og borgere, der bruger kunst som redskab til at forme byen sammen med borgerne. Og vi oplever tre kunstværker i tre byer,...

Kan man ændre adfærden i en by med nye visuelle spor?

Kan man ændre adfærden i en by med nye visuelle spor? Sammen med unge fra Kolding og Fredericia undersøger vi, hvad der kan ske med adfærden i en by, når man ændrer på den visuelle struktur. REFLECT er et kunstværk af Karoline H Larsen og et eksperiment, der tester, hvordan visuelle statements i byrummet kan kickstarte små bølger af forandring. Kunstværket tager afsæt i kunstner Nils Erik Gjerdeviks værk Væltede Elmaster langs motorvejen mellem Fredericia og Kolding. Karoline H Larsen og de unge genfortolker den glimtvise oplevelse af forundring og fællesskab, man får, når man passerer de væltede elmaster i forbifarten. Hen over et længere forløb laver over 100 billedkunstelever fra Fredericia Gymnasium og Kulturskolen Kolding eksperimenter med reflekstape på murer, pæle og byernes andre lærreder sammen med kunstneren. I de indledende workshop tester de byrummet med tape og grafiske former. De er selv på jagt i byen efter gode steder at sætte spor, og alt fra byens vejskilte til pingvinerne foran Fredericia Rådhus er i spil. Fælles-aktion i maj Til maj slippes værket løs i Kolding og Fredericia, hvor de unge og byens øvrige borgere griber midlertidigt ind i byrummet med flere spor og visuelle udsagn. Ann Køhrsen, der...

Molly mangler et mobilt hjem

Molly mangler et mobilt hjem Hvem kender et rullende hus? Kunstneren Molly Haslund flytter til Vejle i forbindelse med #VÆRKDINVERDEN-kampagnen i maj 2021. Og derfor har hun brug for et mobilt hjem, der kan bevæge sig rundt i byen sammen med hende som en del af kunstværket Alphabet Camp. Det mobile hjem kan være en campingvogn, en minibus eller lignende, bare der er strøm, at den er indregistreret og har plads til Molly og et par besøgende. En møbelleret udgave ville være stor bonus. Det kan være leje, køb eller udlån, den kan være brugt eller ny. Vi vil gerne male den udvendigt, men vi kan også nå langt med folier, plakater og klistermærker. Vi har et budget på omkring 10.000-15.000 kr. Tip os på info@anotherpublic.com eller 40725138. #VÆRKDINVERDEN er en kunstudstilling i kampagneformat, der skaber nye fortællinger om, hvad kunst kan i det offentlige rum sammen med unge. Kampagnen kulminerer 1. – 30. maj 2021 i Fredericia, Kolding, Vejle og Ærøskøbing. Læs mere om kampagnen i 2021 her. Alphabet Camp realiseres i samarbejde med Vejle Kunstmuseum og er støttet af Vejle Kommune. #VÆRKDINVERDEN realiseres af Another Public.